loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Da li će magla i sutra praviti probleme na Grbavici?
još 25 min. čitanja
srijeda
6. Decembar 2017.

Da li će magla i sutra praviti probleme na Grbavici?

Željezničar i Široki Brijeg zbog guste magle nisu odigrali revanš susret četvrtfinala Kupa BiH.
Da li će magla i sutra praviti probleme na Grbavici?
magla grbavica/

Vremenski uslovi nisu išli na ruku organizatoru utakmice, a čini se da je tokom večeri magla dobila na dodatnom intenzitetu u našem glavnom gradu.

S tim u vezi zatražili smo mišljenje od Nedima Sladića, poznatog u bh. javnosti kao jednog od najstručnijih meteorologa amatera u ovom dijelu Evrope.

'Ono što je sigurno da će i sutra dan biti sličan današnjem. Sa dosta magle i niskom vidljivosti, što će stvarati probleme za utakmicu konkretno', rekao nam je Sladić.

Na upit o terminu u kojem se igra utakmica Sladić nam je rekao slijedeće:

'Sigurno je da se utakmica od 18 sati ponovo ne bi mogla igrati. Smog, čestice i magla bi stvorila probleme sa kojim su se organizatori susreli danas te gotovo sa sigurnošću možemo reći da ne bi bilo moguće utakmicu privesti kraju. Tokom dana bit će smanjena vidljivost, ali sam mišljenja ne u tolikoj mjeri da bi mogla praviti probleme službenim licima', rekao nam je Sladić koji je napomenuo da nas od petka očekuje bolje vrijeme, što je svakako olakšanje za sviju, ali nas je konkretno interesovala prognoza za nedjelju, s obzirom na to da Željezničar u nedjelju od 16:30 sati igra susret sa Radnikom u posljednjem kolu Premijer lige BiH.

'U nedjelju nas očekuje mirnije vrijeme u svakom slučaju, bez magle te sa te strane ne bi trebalo biti problema', rekao nam je za kraj Nedim Sladić.

Susret između Željezničara i Širokog Brijega zakaza je za 13 sati na stadionu Grbavica.