loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Grk sudi Željezničaru u Švedskoj, Danac Širokom Brijegu na Pecari
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Grk sudi Željezničaru u Švedskoj, Danac Širokom Brijegu na Pecari

Georgios Kominis sudi Željezničaru u Švedskoj, Michael Tykgaard na centru Pecare u četvrtak
Grk sudi Željezničaru u Švedskoj, Danac Širokom Brijegu na Pecari
Damir Ćumurović/, Prvi susret na Grbavici između Željezničara i AIK-a okončan bez golova

Fudbaleri Željezničara će u četvrtak gostovati kod švedskog AIK-a u revanš susretu drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu. Glavni sudija utakmice u Švedskoj će biti Georgios Kominis iz Grčke, a njegov asistenti će biti Christos Akrivos i Ioannis Sipkas također iz Grčke.

Četvrti sudija će biti još jedan Grk Dimitrios Karantonis dok je delegat Roy Catchart iz Sjeverne Irske. Posmatrač suđenja je Albano Janku iz Albanije.

Rezultat u prvom susretu odigranom na Grbavici u prošli četvrtak je bio 0:0, a Željezničar će u Švedsku krenuti u utorak dok je za srijedu planiran zvanični trening kao i pres konferencija. 

Drugi naš predstavnik, ekipa Širokog Brijega u četvrtak u 20:45 igra revanš susret drugog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv škotskog Aberdeena. 

Glavni arbitar na tom meču biće Danac Michael Tykgaard dok su njegovu pomoćnici Lars Rix, te još jedan Lars, Hummelgaard. Četvrti sudija je Dennis Mogensen također iz Danske. 

Delegat UEFA-e je Borja Bilbao iz Španije dok je posmatrač suđenja Miroslav Liba iz Češke Republike.

Širokobriježani su u prvom susretu u Škotskoj odigrali odličnih 1:1, pa sa velikim optimizmom dočekuju revanš susret na Pecari.