loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Honda ‘‘udario‘‘ po Halilhodžiću: Ne žalim zbog njegovog otkaza
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Honda ‘‘udario‘‘ po Halilhodžiću: Ne žalim zbog njegovog otkaza

Japanski veznjak Keisuke Honda ‘‘udario‘‘ je po bivšem selektoru Japana Vahidu Halilhodžiću i njegovim metodama rada i to sve nakon njegovog otkaza dva mjeseca pred Mundijal.
Honda ‘‘udario‘‘ po Halilhodžiću: Ne žalim zbog njegovog otkaza
Keisuke Honda/EPA

Ovaj 31-godišnjak je rekao da je bio frustriran zbog rigidne taktike bosanskohercegovačkog stručnjaka, te da ne žali zbog njegovog otkaza.

- Ne žalim zbog njegovog otkaza. Da se razumijemo, ono što je Halilhodžić igrao je sramota za mene. Ponosan sam što sam ostao dosljedan samom sebi, rekao je Honda u dokumentarcu koji je emitovan jučer.

Honda je trenutno fudbaler meksičke Pachuce, a njegov pogodak na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi je pomogao Japanu da dođe do šesnaestine finala Mundijala.

Ipak, njegova veza sa Halilhodžićem, koji je klupu Japana preuzeo 2015. godine, je dovedena pod znak pitanja jer Honda nije dobijao pozive u reprezentaciju ove azijske zemlje.

Halilhodžiću je zamjereno što nije imao dovoljno komunikacije sa igračima, a on je rekao da ga samo dva igrača nisu pogledala u oči. Pretpostavlja se da su to bili Keisuke Honda i Dortmundov Shinji Kagawa, dva najpoznatija igrača ove reprezentacije.