loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Katalonci će uskoro ispratiti legendu Barcelone
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Katalonci će uskoro ispratiti legendu Barcelone

Vjeruje se da će Iniesta uskoro potpisati trogodišnji ugovor u Kini. Moguće destinacije Tianjin Quanjian i Chongqing Dangdai
Katalonci će uskoro ispratiti legendu Barcelone
Iniesta neće još dugo nositi dres Barce/EPA

Barcelona je nedavno ispala iz Lige prvaka od Rome i to neće biti kraj problemima katalonskog giganta koji će morati potražiti novog playmakera, a to je danas u fudbalu možda i najteži posao. Naime, sljedeća sedmica bi mogla ostati upamćena po odlasku ikone kluba - Andresa Inieste koji se želio trofejom Lige prvaka oprostiti od kluba u kojem je proveo cijeli svoju karijeru. Ipak, očajno izdanje u Rimu ga je spriječilo u tome. Dok su u Kataloniji još u šoku, Iniestini zastupnici su bili zauzeti rješavanjem detalja s jednim kineskim klubom, piše španski AS.

Uprava Barcelone je svjesna odlaska 33-godišnjeg veznjaka, kao i saigrači, a Iniesta će odluku objaviti nakon finala Kupa kralja, protiv Seville, koje je na rasporedu narednog vikenda.

Vjeruje se da će Iniesta potpisati trogodišnji ugovor u Kini uz klauzulu o promociji njegovog branda vina, Bodega Iniesta, a kao moguće destinacije se spominju Tianjin Quanjian, čiji su članovi Pato i Witsel, te Chongqing Dangdai, gdje je direktor kluba Španac Antonio Cordon.