loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Kolarov: Džeko i ja smo radosni zbog titule Manchester Cityja
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

Kolarov: Džeko i ja smo radosni zbog titule Manchester Cityja

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov je u razgovoru za zvaničnu stranicu Manchester Cityja rekao da su Edin Džeko i on proslavili titulu Građana prije gradskog derbija Lazija i njihove Rome.
Kolarov: Džeko i ja smo radosni zbog titule Manchester Cityja
Aleksandar Kolarov Edin Džeko/

Kolarov je proveo sedam godina na Etihadu, te je osvojio šest trofeja za to vrijeme provedeno u klubu, a stigao je da odigra 247 utakmica za Građane.

- Prije naše utakmice sa Lazijom u nedjelju, pratio sam utakmicu Manchester Uniteda zajedno sa Edinom i kada su izgubili, bili smo veoma sretni. Za mene je to bio sretan dan jer sam bio dio Cityja duže vrijeme tako da mi to znači isto kao i igračima, Pepu i navijačima, rekao je Kolarov i potom dodao:

- Naravno, ako ste na terenu, možete uživati više u tome. Također, prije Božića sam znao da ćemo osvojiti titulu tako da je trebalo samo potvrditi. Nažalost, to nismo uspjeli protiv Uniteda.

Također, Kolarov je govorio o španskom menadžeru Pepu Guardioli, kojeg veoma cijeni jer je imao fantastičan odnos sa jednim od najboljih svjetskih trenera.

- Pep je nevjerovatan i ja sam veoma sretan zbog njega jer smo imali fantastičan odnos. Znam kako je bio razočaran nakon prošle sezone, ali sam znao da mu neće trebati dugo da posloži stvari kako treba, nastavio je Kolarov i završio za kraj:

- Bila bi velika stvar za Edina i mene da smo se vratili na Etihad sa Romom jer sam mislio da će Građani izbaciti Liverpool u Ligi prvaka, ali sada možemo osvetiti svoj bivši klub. Daćemo sve od sebe, uvjeravam vas u to.