loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Poznat spisak Zmajića za duel sa Albanijom
još 25 min. čitanja
četvrtak
17. Maj 2018.

Poznat spisak Zmajića za duel sa Albanijom

U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će 28. maja odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Albanije u Elbasanu, u sklopu priprema za kvalifikacije za odlazak na Euro.. 
Poznat spisak Zmajića za duel sa Albanijom
Marinović o predstojećim utakmicama/Amer Kajmović/Oslobođenje/

Naša mlada reprezentacija nalazi se na prvom mjestu na tabeli Grupe 8 sa 15 osvojenih bodova nakon sedam odigranih utakmica i svakako da će susret protiv Albanaca poslužiti selektoru Marinoviću da proba neke od igrača, ali i pokuša sprovesti nove zamisli zajedno sa svojim saradnicima.

Selektor Marinović se susreo sa nekoliko problema prilikom izbora igrača za ovaj duel. Tako će ovaj susret propustiti Ermedin Demirović, zbog povrede i Besim Šerbečić, koji nije dobio dozvolu svog kluba za dolazak na okupljanje, s obzirom na to da prvenstvo u Norveškoj još uvijek traje..

Na spisku bi se prema svemu sudeći trebali naći golmani Azir Muminović (FK Sloboda) i Suan Bešić (Marseille), potom Advan Kadušić (HŠK Zrinjski), Stjepan Vego (NK GOŠK), Halid Šabanović (FK Sarajevo), Marko Mihojević (PAOK), Stjepan Radeljić, Nihad Mujakić (FK Sarajevo), Kemal Osmanković (FK Željezničar), Marijan Čavar (Eintracht), Haris Hajdarević (FK Željezničar), Vladan Danilović (FK Borac), Mićo Kuzmanović (FK Sarajevo), Demir Peco (FK Radnik), Nardin Mulahusejnović (NK GOŠK) i Edin Smajić (FK Sloboda).

Na spisku se trebao naći i Nermin Hajdarević iz Zrinjskog, ali je dogovoreno da on preskoči ovo okupljanje s obzirom na to da je imao povredu i nije dugo bio u trenažnom procesu. Hajdarević je imao problema sa povredom nakon duela na Grbavici između Željezničara i Zrinjskog, pa je tek odnedavno uključen u trenažni proces.

Okupljanje naše reprezentacije zakazano je za 23. maj u Zenici.