loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Mensur Mujdža: Period u dresu Zmajeva pamtit ću cijelog života
još 25 min. čitanja
srijeda
15. Novembar 2017.

Mensur Mujdža: Period u dresu Zmajeva pamtit ću cijelog života

Mensur Mujdža jučer je objavio i zvanično da je završio svoju fudbalsku karijeru.
Mensur Mujdža: Period u dresu Zmajeva pamtit ću cijelog života
ARHIV

Bivši bh. reprezentativac je tako rekao zbogom aktivnom igranju fudbalu, a vijest je to koja je iznenadila mnoge, koji su smatrali da će se bivši fudbaler Zagreba, Freiburga i Kaiserslauterna, uspjeti vratiti na zelene terene.

"Donio sam odluku o prestanku karijere nakon svih problema sa povredom koja me je zadesila. Oporavak poslije povrede koljena pokazao je da bih mogao igrati na visokom niovu još neko vrijeme, ali svakako je postojala opasnost da dođe do obnavljanja povrede s obzirom na napore koje iziskuje današnji fudbal. Sigurno da se sve nekako brzo dogodilo, tako da sam i ja još malo pod impresijama cjelokupne situacije", rekao je Mujdža u razgovoru za Sport1.ba.

Mujdža je veoma omiljen kod navijača u Bosni i Hercegovini, koji ga smatraju najboljim desnim bočnim u historiji Zmajeva.

"Svakako da mi je drago da ljudi tako misle o meni i da je to velika čast. Ja bih se zahvalio svim ljudima koji su me podržavali tokom reprezentativne karijere. Također bih se zahvalio svim saigračima i trenerima, kao i ljudima iz saveza sa kojima sam sarađivao u prethodnih par godina. Meni je bila čast braniti dres i grb naše države i svakako je to period kojeg ću se vrlo rado sjećati. Stekao sam puno prijatelja, puno poznanstava i sigurno da će to ostati za cijeli život. Ponavljam koristim priliku da se zahvalim navijačima, jer su bili uz nas i u pobjedama, ali i porazima."

Znanje koje posjeduje i iskustvo koje je stjecao godinama, želi prenijeti mlađima i to je jedan od razloga zbog kojih je davno donio odluku da ostane u fudbalu i po završetku aktivne karijere.

"Namjeravam ostati u fudbalu. To je bila moja želja još dok sam bio mlađi igrač, a kako je karijera odmicala ja sam bio siguran da ću kada jednom kažem zbogom aktivnoj fudbalskoj karijeri, ostati u fudbalu. Smatram da iskustvo koje posjedujem i godine igranja na vrhunskom nivou i vrhunskim ligama, mogu prenijeti mlađim generacijama i to je svakako nešto što želim i učiniti. Što se tiče konkretno funkcije, još je rano govoriti o tome, s obzirom na to da sam tek prestao sa aktivnom karijerom, ali je sigurno da ćemo se fudbalska lopta i ja družiti u narednom periodu", rekao je Mujdža na kraju razgovora za naš portal.

Mujdža je u svojoj karijeri nastupao za Zagreb, Freiburg i Kaiserslautern, a za naš najbolji tim nastupio je 35 puta.