loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Nogomet
Prosinečki: Najbolje bi bilo da pobijedimo obje utakmice i dobijemo igrače za budućnost
još 25 min. čitanja
utorak
13. Mart 2018.

Prosinečki: Najbolje bi bilo da pobijedimo obje utakmice i dobijemo igrače za budućnost

Selektor fudbalske bh. reprezentacije Robert Prosinečki danas je saopštio spisak igrača na koje računa u prijateljskim utakmicama sa Senegalom i Bugarskom.
Prosinečki: Najbolje bi bilo da pobijedimo obje utakmice i dobijemo igrače za budućnost
Robert Prosinečki/Amer Kajmović/Oslobođenje/

Mnogima je zapalo za oči da se na spisku ne nalazi prvi golman bh. reprezentacije Asmir Begović, ali je Prosinečki objasnio zašto nije pozvao Asmira.

- On se javio jučer da ima problema sa povredom i da ima problema sa koljenom, pa smo mu izašli u susret da ne dolazi na ovo okupljanje, pa će njemu doći dobro ovih deset dana za oporavak. On je sam zatražio da ne bude tu, ali nadam se da će biti spreman za nastavak.

Prosinečki je razgovarao sa mnogim igračima.

- Prezadovoljni smo igrama reprezentativaca, jer 98 posto nijih igra u klubovima. Odavno jedna reprezentacija nije imala igrače da igra toliko. Što se tiče razgovora, s Lulićem je došlo do nesporazuma u komunikaciji i žao mi je što nisam razgovarao s njim, ali on je sam rekao i da je došlo do razgovora da ne bi promijenio odluku. Meni je žao, ali moramo se fokusirati na igrače, koji su tu.

Da ne igra U21 selekcija, koje igrače biste uzeli za A tim.

- Kroz utakmice u Americi mladi igrači su pokazali da su talentirani. Da nije bilo njihoe zvanične selekcije sigurno bi tri igrača bila kod nas. Nismo željeli ništa prepuštali slučaju i bitnije su nam utakmice ove mlade reprezentacije.

Na spisku je i Smail Prevljak.

- Nema to veze sa značajem. On je zaslužio poziv i kroz dva meča ćemo rotirati igrače. Prevljak je jako zanimljiv igrač. Radi se o talentiranom igraču i tako da će sigurno dobiti minutažu.

O ciljevima u dva predstojeća meča?

- Najbolje bi bilo i da pobijedimo i da dobijemo neke igrače za budućnost. Bilo bi lijepo da bude jedno i drugo. Imam puno igrača da upoznam i da im predstavim svoje viđenje.

O Bugarskoj i Senegalu.

- Nemam baš vremena da skautiram te selekcije. S Bugarskom sam igrao dok sam vodio Azerbejdžan i sve je tu jasno. Senegal ima igrače u velikim klubovima i pogledat ćemo njihove utakmice. Seneglaci su fizički fenomenalni spremni, motorični i brzi i čeka nas težak meč.

Adnan Jakupović.

- On igra za U21 Austrije i procedura je za koga će igrati.