loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ostali sportovi
Sestre Sipović zajedno osvojile preko 270 medalja u karateu
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Sestre Sipović zajedno osvojile preko 270 medalja u karateu

Emina, Nejra i Ajla su ponos karate kluba Ipoon, a s njima trenira i Edina, te brat Rijad
Sestre Sipović zajedno osvojile preko 270 medalja u karateu
Ajla, Emina i Nejra Sipović na Svjetskom kupu u Umagu

Emina Sipović, članica karate kluba Ipoon iz Sarajeva, osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 14 godina na Svjetskom kupu u Umagu, dok su njene sestre Nejra i Ajla Sipović osvojile 7. mjesto u kategorijama do 14 i 12 godina.

Prijateljski klubovi

 

Emina Sipović je pobijedila u pet borbi takmičarke iz Hrvatske, Holandije, Švedske, Belgije i u finalnoj borbi sa takmičarkom iz Kanade. Inače, Emina Sipović je tri godine standardna reprezentativka BiH, sa 100 osvojenih medalja, gdje je mnogo puta bila prvakinja na mnogim domaćim i internacionalnim takmičenjima. Sa predanim radom, velikim talentom i zalaganjem, Emina je došla do svoje najdraže medalje gdje će nastojati da i u buduće s ponosom predstavlja svoju zemlju BiH na najljepši mogući način.

Emina trenira pet godina, godišnje ima po 35 takmičenja, učestvuje na mnogim domaćim i međunarodnim seminarima, gdje sa svojim sestrama ima i individualne treninge.

- Imamo finu saradnju sa prijateljskim klubovima gdje naše reprezentativke odlaze na kontrolne mečeve posebno u KK Grbavica kod trenera Edina Pozdera, zatim u KK Samuraj kod Isata Skenderovića i KK Rašid Buća Ilijaš kod trenera Raifa Buće, priča Zijad Sipović, trener KK Ipoon.

Inače, Emina Sipović je učenica 7. razreda OŠ Pofalići, te je veoma zahvalna razredniku Dini Džudži koji daje podršku i ima veliko razumijevanje za njene obaveze odlaska na međunarodna prvenstva kao reprezentativke BiH, a što je od velikog uspjeha za školu.

Nejra Sipović je standardna reprezentativka BiH četiri godine, sa osvojenih 130 medalja, šampionka na mnogim domaćim i internacionalnim prvenstvima, gdje je prošle godine u Umagu osvojila 5. mjesto. Ona kao najstarija sestra daje veliku podršku svojim mlađim sestrama Emini i Ajli. Nejra je učenica 9. razreda OŠ Pofalići i priča nam da je zahvalna na razumijevanju razrednici Havi Fejzović.

Ajla Sipović je od ove godine reprezentativka BiH, ima 40-ak medalja na domaćim i internacionalnim takmičenjima, učenica je 6. razreda OŠ Pofalići, a i ona je iskoristila priliku da zahvali razredniku Elviru Mekiću.

Pored tri sestre Sipović, također perspektivni takmičari u svojim kategorijama su njihov brat Rijad Sipović sa 10 medalja i sestra Edina Sipović koja ima osvojenih 15 medalja.

Finansije roditelja

 

- Veliki su troškovi tokom cijele godine na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima, posebno nastupi za reprezentaciju BiH, gdje su jako visoke cijene, koje, nažalost, roditelji finansiraju, te je veliki teret i za klub, gdje bi se stvarali još veći rezultati i gdje bi bilo još više takmičara, kazao je Sipović, koji je zahvalio sponzorima, između ostalih, Općini Centar, Ministarstvu kulture i sporta KS-a, Gradu Sarajevu, kao i općinama Stari Grad i Novo Sarajevo, te Rudniku uglja Gračanica iz Gornjeg Vakufa.