loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Rukomet
Lino Červar: Ne smijemo se zanositi, dobili smo tek jednu utakmicu
još 25 min. čitanja
petak
12. Januar 2018.

Lino Červar: Ne smijemo se zanositi, dobili smo tek jednu utakmicu

Rukometna reprezentacija Hrvatske danas je pregazila selekciju Srbije rezultatom 32:22 u splitskoj Spaladium areni, a gosti su nakon utakmice na konferenciji za medije bili prepuni hvale za hrvatske rukometaše.  
Lino Červar: Ne smijemo se zanositi, dobili smo tek jednu utakmicu
Lino Červar/EPA

Selektor Hrvatske Lino Červar nakon utakmice je pohvalio navijače svog tima, istakavši da je njihova podrška hrvatskim rukometašima mnogo značila.

"Treba čestitati našim igračima na jednoj odličnoj utakmici. Moram pohvaliti publiku koja je došla iz svih krajeva Hrvatske. Hvala Splitu i hvala Dalmaciji. Bila je to jedna lijepa predstava, dobra promocija zahvaljujući i protivniku, koji je neovisno o rezultatu igrao odlično u prvom poluvremenu. Čestitam reprezentaciji Srbije na jednom odličnom odnosu, fair playu i držanju s našim igračima", kazao je Červar.

Selektor Hrvatske se potom u većoj mjeri osvrnuo na dešavanja na parketu.

"Glavna karakteristika utakmice je bila dobra obrana i dobra tranzicija. Budući da smo znali da će i Srbija igrati tako, bitno je da smo i na postavljenom napadu igrali veoma strpljivo. Šteta što je ovu utakmicu pokvarila povreda Duvnjaka, list je u pitanju i to je ovako malo loše i ne znamo šta će dalje biti", mišljenja je Červar, koji ne dozvoljava svojim igračima da previše uzlete:

"Ovo je samo jedna pobjeda, jer za dva dana igramo sa ekipom Islanda, koja je danas odigrala odličnu utakmicu. Ipak je ovo samo jedna stepenica, ima još puno da ih pređemo i ne treba nam euforija".

S druge strane, selektor Srbija Jovica Cvetković, priznao je da je Hrvatska večeras bila bolji protivnik.

"Želim da čestitam Hrvatskoj na ovoj pobedi, publici koja je došla u velikom broju. Mi smo pokušali da pariramo Hrvatskoj i to je bilo dobro 20 minuta. Mislim da smo ovu utakmicu odigrali dobro. Idemo dalje, zaboravljamo sve ovo danas i okrećemo se narednim mečevima", kazao je Cvetković.

I Nemanja Zelenović je sličnog mišljenja kao i Cvetković.

"Čestitam Hrvatskoj, igrala je odlično. Izgubili smo koncentraciju, dali smo sve od sebe, željeli smo da napravimo što bolji rezultat, ali jednostavno Hrvatska je bila bolja. Mi se moramo okrenuti Švedskoj, koja jeste izgubila od Islanda, ali je vrlo kvalitetna i moramo se dobro spremiti", kazao je Zelenović.