loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Rukomet
Rukometni savez BiH do kraja sedmice dobija novi poreski broj
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Rukometni savez BiH do kraja sedmice dobija novi poreski broj

Nakon toga krovna kuća bh. rukometa nesmetano će otvoriti i novi žiroračun, a to je za Oslobođenje potvrdio predsjednik RSBiH Amir Zahirović • Na redu organizacija meča sa Estonijom
Rukometni savez BiH do kraja sedmice dobija novi poreski broj
Amer Kajmović/Oslobođenje , Rukometna utakmica reprezentacija BiH i Španije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - KSC Skenderija/Amer Kajmović

Rukometni savez Bosne i Hercegovine, koji je zvanično osnovan 10. juna ove godine na Skupštini održanoj na Ilidži, nakon što stari RSBiH nije bio validno registrovan i nije imao validan Statut, do kraja ove sedmice treba da dobije novi porezni broj.

Napravili sporazum

 

To znači i da će novi RSBiH moći otvoriti žiroračun, te da više ne bi trebalo biti prepreke za okupljanja reprezentacija, funkcionisanje rada kancelarije Saveza. Ove informacije za Oslobođenje je potvrdio predsjednik RSBiH Amir Zahirović, koji je u utorak imao sastanak sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićevm, te direktorom Porezne uprave FBiH Šerifom Isovićem.

- Očekujemo definitivnu potvrdu i dodjeljivanje novog poreskog broja do kraja sedmice, a to nam otvara mnoga vrata, kaže Zahirović, koji je potvrdio naše pisanje da će se meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Estonije (25. oktobra) organizovati preko računa Rukometnog saveza Kantona Sarajevo.

- Napravili smo sporazum i način i modalitet kako će reprezentacija odigrati meč uz pomoć Ministarstva civilnih poslova BiH i Vlade FBiH. Novac će ići preko računa RSKS, a UO RSBiH donio je odluku da RSKS-a bude tehnički organizator tih mečeva, riječi su Zahirovića, koji je u utorak na Vlašiću predsjedavao sjednicom UO RSBiH, na kojoj je direktor reprezentacija Gordan Muzurović podnio svoj izvještaj o radu.

- Izvještaj je stvarno bio iscrpan, a u proteklom periodu obezbijeđena su okupljanja omladinskih selekcija, zahvaljujući klubovima iz Gornjeg i Donjeg Vakufa, te Žepča. UO je dao jednoglasnu podršku za nastavak svih aktivnosti i pohvalio rad direktora Muzurovića, priča nam Zahirović, koji je istakao da je UO RSBiH prihvatio zahtjev klubova iz ženske Premijer lige da se, koliko je moguće, smanje troškovi plaćanja službenih lica na mečevima.

Hvala RSRS-a

 

- Donijeli smo i odluku o podršci formiranju udruženja muških i ženskih klubova, te će njihov rad biti legalizovan na prvoj narednoj skupštini RSBiH. Usvojili smo i propozicije Kupa i omladinskih takmičenja, čija će se završnica od ove sezone održavati u Banjoj Luci, a organizator će biti Orka Tournaments, koji organizuje jedan od najrespektabilnijih omladinskih turnira u Evropi. Hvala organizatorima, ali i Rukometnom savezu Republike Srpske na prijedlogu, zaključio je Zahirović. JASMIN TAJIĆ