loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Rukomet
Savez nije odustao od Grabčanovića
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

Savez nije odustao od Grabčanovića

Sve će biti jasnije u naredna dva do tri dana, kaže generalni sekretar RSBiH Lejla Hairlahović o pitanju direktora ženskih selekcija
Savez nije odustao od Grabčanovića
Hairlahović: Još ćemo pregovarati

U izjavi za Oslobođenje Elmir Grabčanović, aktuelni trener ŽRK Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle, istakao je da ne želi više konkurisati za poziciju direktora ženskih rukometnih reprezentacija, jer je razočaran odnosom članova Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Ništa lično nemam protiv bilo kojeg člana Upravnog odbora, ali ono što sam doživio na sjednici samo me ponukalo da odlučim da ne želim da sarađujem s tim ljudima. Neću da budem bilo čiji magarac, niti paravan. Ne mogu raditi s tim ljudima i tu se sva priča završava. Trebali su mi ljudi iz rukometa, a ne oni koji gledaju sitne interese, istakao je Grabčanović za naš list.

Ono što je očito jeste da je došlo do nerazumijevanja na relaciji UO RSBiH - generalni sekretar RSBiH - Grabčanović. Trener Jedinstva predložio je imena selektora i trenera u stručnim štabovima četiri selekcije, a prema prvom planu trebalo je da se oforme dvije, i to U16 i U18.

I prema dopisima iz kancelarije RSBiH, koji su u posjedu Oslobođenja, jasno piše da bi Grabčanović bio vršilac dužnosti, a generalni sekretar RSBiH Lejla Hairlahović istakla je da je to zbog procedure.

- Rukometni savez BiH će sačekati još dan ili dva da se oglasi o tom pitanju. Ništa još nije gotovo i pregovarat ćemo sa gospodinom Grabčanovićem. Nije realno u ovom trenutku govoriti šta će se desiti, ali ponavljam da još ništa nije gotovo i oglasit ćemo se vrlo brzo, istakla je Lejla Hairlahović.

I pored toga što je gensek krovne kuće bh. rukometa zvučao optimistično, isto toliko je i dan prije Grabčanović bio siguran da ne želi sarađivati sa ljudima koji obnašaju funkcije u RSBiH, osim sa generalnim sekretarom.