loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Rukomet
Skopljak: Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru i borbenost
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Skopljak: Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru i borbenost

Rukometaši RK Vogošća će u nedjelju i ponedjeljak odigrati utakmice drugog kolaEHF Challenge cupa protiv izraelskog Holon Izraela.
Skopljak: Nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru i borbenost
RK Vogošća Poljine Hills/

Tim povodom u hotelu Bristol u Sarajevu upriličena je konferencija za medije na kojoj su govorili Senad Skopljak, trener Vogošće, kapiten Alen Geko te prvotimac Vogošćana Nedim Kadrić. U ime uprave predstavnicima medija obratio se Samid Sinanović.

'Ispred kluba mogu izraziti ponos da smo ponovo na međunarodnoj sceni i da predstavljamo našu državu. Početak sezone je pokazao da smo na dobrom putu da ponovimo rezultate iz prošle sezone i da ih nadmašimo. Uspjeli smo vratiti međunarodni rukomet na klupskom nivou te se nadamo da ćemo u dvomeču sa Colonom ostvariti prolaz u narednu rundu takmičenja', rekao je Sinanović.

Senad Skopljak, trener rukometaša RK Vogošća, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da ekipa ponovo predstavlja BiH u evropskim takmičenjima.

'Ja mogu da govorim samo sa stručne strane. Drago mi je da sam na čelu ekipe koja je predstavljala BiH i prethodne sezone. Nadam se da ćemo, nakon detaljne analize koju smo obavili, uspjeti pružiti kvalitetnu igru i borbenost kojom ćemo uspjeti prevazići tremu koju izazivaju ove utakmice. Nadamo se da ćemo se u naredna dva dana još bolje pripremiti, iskoristiti njihove mane i proći u naredni krug.'

Kapiten Vogošćana Alen Geko, zadovoljan je kako je ekipa odigrala u prve tri utakmice nacionalnog prvenstva.

'Igramo vrlo dobro ove sezone u prvenstvu, otvorili smo sezonu sa maksimalnim učinkom i to je svakako pozitivna stvar za nas. Nastavili smo sa kontinuitetom igara u Evropi, što je jako bitno napomenuti. Što se tiče našeg narednog protivnika treba reći da Izrael ulaže u rukomet veliki novac u posljednjih par godina. Moram reći da je teško vjerovati da nas mogu eliminisati u dvije utakmice na našem terenu. Pozivam navijače da nam pomognu i podrže nas na našem putu u naredni krug.'

Nedim Kadrić, jedan od najmlađih rukoemtaša u ekipi, složio se sa prethodnim govornicima i obećao da će on i njegovi saigrači dati maksimum.

'Nas očekuju dvije utakmice u kojim se nadam pojedama i konačnom prolasku dalje. Govornici prije mene su rekli gotovo sve, na nama je da damo svoj maksimum i da se u ponedjeljak radujemo prolasku u naredni krug. Atmosfera u svlačionici je dobra, što nam je jako bitno i ponavljam nadam se da ćemo se mi radovati u ponedjeljak navečer prolasku u narednu rundu.'

Utakmice protiv Izraelaca igraju se u dvorani Amel Bečković u nedjelju od 17:15 sati te ponedjeljak od 19 sati.