loader_50x90
loader_50x90
logo
U Oslobođenju prije 50 godina: Nesuglasice u Čeliku
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

U Oslobođenju prije 50 godina: Nesuglasice u Čeliku

Predsjednik kluba Asim Zukić i potpredsjednik Derviš Sarajlić podnijeli ostavke
U Oslobođenju prije 50 godina: Nesuglasice u Čeliku
Pobjednici pojedinih disciplina na bokserskom prvenstvu BiH

Ponedjeljak, 10. juli 1967.

Poslije određivanja parova jesenjeg dijela fudbalskog prvenstva Jugoslavije: Sarajevo - Željezničar igraju 10. decembra - Velež i Sarajevo igraju 20. avgusta, a Željezničar i Velež 15. oktobra • Sarajevo i Velež jednom više gostuju, a Željezničar je jednom više domaćin

Na kraju prelaznog roka - Šestić, Oručević i Kordić ostaju u Veležu.

Kvalifikacije za ulazak u zapadnu grupu Druge savezne lige - Rudar drugoligaš - GOŠK - Rudar 1:1 (1:0).

Ko će predstavljati naš fudbal u idućem Kupu sajamskih gradova - Četiri kandidata za dva mjesta.

Utorak, 11. juli 1967.

Omladinsko prvenstvo Jugoslavije u fudbalu - Šansa za Bosnu i Hercegovinu - Danas u Crvenki, u odlučujućoj utakmici, igraju BiH i Slovenija.

Treće kolo bokserske lige Bosne i Hercegovine - Sudija diskvalifikovan - Poslije nerazumljive odluke u poluteškoj kategoriji na meču Sloboda - Partizan, delegat Jakica Kamenjašević udaljio sa ringa banjalučkog arbitra Duška Smiljanića.

Srijeda, 12. juli 1967.

Zeničani u pauzi takmičenja - Nesuglasice u Čeliku - Predsjednik kluba Asim Zukić i potpredsjednik Derviš Sarajlić podnijeli ostavke.

Trener Mlade Bosne Lidumil Alifakić o izgledima svog tima u završnici republičke košarkaške lige - “Konci prvenstva su u našim rukama” - Nastavak prvenstva Mlada Bosna dočekuje sa dva boda prednosti • Zašto sarajevska košarka tapka u mjestu?

Banjolučka sportska panorama - Dvorana zvana - želja - Pokrenuta akcija za izgradnju sportske dvorane sa oko 4.000 sjedišta

Četvrtak, 13. juli 1967.

Povodom događaja u prelaznom roku - Milioni na udaru javnosti.

Sjednica Izvršnog odbora FK Sarajevo - Brozović definitivno mijenja klub - Za novog trenera Sarajeva biće angažovan jedan od sadašnjih trenera kluba - Na sinoćnjem sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo raspravljano je, pored ostalog, i pitanje trenera kluba u predstojećoj prvenstvenoj sezoni. Sastanku je prisustvovao i Miroslav Brozović, kome je praktično kao treneru istekao ugovor sa klubom, a koji sve do juče nije definitivno obavijestio upravu o svojoj eventualnoj namjeri da produži za narednu sezonu, s obzirom na to da mu je uprava još ranije postavila određene uslove u tom smislu.

Brozović je tom prilikom izjavio da nema namjeru da i u predstojećoj sezoni trenira ekipu državnog prvaka, odnosno da želi da promijeni klub.

Uprava Famosa i prelazni rok - “Čudna igra oko Majdančića” - Famos tražio od Osijeka šest miliona obeštećenja za golmana Majdančića! • Jedine prinove Pintol (Radnik) i Petrović (Igman).

Petak, 14. juli 1967.

Socijalistički savez oštro osuđuje negativne pojave u fudbalskom sportu - Oko 500 miliona za kupovinu fudbalera - Ispitaće se porijeklo novca za kupovinu igrača • Krivce treba najoštrije kazniti • Nerazvijeni društveno-ekonomski odnosi u fudbalskim organizacijama

Savezna košarkaška liga za muškarce - Debitant, a najbolji - Lokomotiva - Crvena zvezda 106:96

Subota, 15. juli 1967.

Sa omladinskog šahovskog prvenstva Bosne i Hercegovine - Efikasni Lakić - Bugojno, 14. jula. Dva kola prije kraja omladinskog šahovskog prvenstva Bosne i Hercegovine u Bugojnu pobjednik je već poznat. To je najvjerovatnije prošlogodišnji šampion Banjolučanin Nikola Lakić. On je do sada sakupio 10,5 od mogućih 13 poena i učvrstio se na čelu tabele.

Pripreme za Fudbalski šampionat Jugoslavije - “Prozivka” Pod Bijelim brijegom - Fudbaleri Veleža počeli s treninzima.

Nedjelja, 16. juli 1967.

Omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u tenisu - Jagoda Salihbegović odbranila titulu.