loader_50x90
loader_50x90
logo
U Oslobođenju prije 50 godina: Stižu čestitke budućem šampionu
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
3. Juli 2017.

U Oslobođenju prije 50 godina: Stižu čestitke budućem šampionu

U Oslobođenju prije 50 godina: Stižu čestitke budućem šampionu
U Oslobođenju prije 50 godina: Stižu čestitke budućem šampionu
Ekipa Sarajeva iz 1967.

Ponedjeljak, 26. juni 1967.

IDUĆE NEDJELJE SARAJEVO ŠAMPION - OSVAJANJEM JEDNOG BODA U SUSRETU SA DINAMOM TIM SA KOŠEVA JE POSTIGAO VELIKI USPJEH I GOTOVO JE SIGURNO DA ĆE POSLIJE SUSRETA SA ČELIKOM PRVI PUT OD SVOG OSNUTKA OSVOJITI TITULU DRŽAVNOG PRVAKA

U ZAGREBU: DINAMO SARAJEVO - 0:0 - ‘’Zlatni bod’’ iz Maksimira - Zagreb, 25. juna. Stadion Dinama u Maksimiru. Gledalaca blizu 40.000. Vrijeme veoma nepogodno za igru (preko 30 stepeni). Sudija Lado Jakše iz Ljubljane.

DINAMO: Škorić, Blašković, Brnčić, Mesić, Belin, Ramljak, Novak, Gucmirti, Zambata, Pirić, Rora.

SARAJEVO: Sirćo, Fazlagić, Blažević (Vujanović), Jesenković, Bajić, Musemić, Prljača, Prodanović, Šiljkut, Makić, Antić.

Ambijent u kojem je započela današnja utakmica po svemu je odgovarao najvećem i najvažnijem susretu čitavog prvenstva. Gotovo rekordna posjeta u jednoj ključnoj utakmici i pored nesnosne vrućine, zastave i transparenti, čegrtaljke i razni drugi zvučni rekviziti - prizor kakav dugo nije viđen na maksimirskom stadionu.

Kada su igrači izašli na teren, na stadionu je zapraštalo iz svih oružja. Početni udarac izveli su igrači Sarajeva uz nov “plotun” iz gledališta. Karakteristika prvog poluvremena svodi se na to je igra bila nezanimljiva, rastrgana, da se na igračima osjećao veliki zamor od vrućine, koja nije ove godine zabilježena ni na jednom igralištu u zemlji.

Ovaj veliki derbi, derbi čitavog šampionata, iako je završio neriješenim rezultatom, pripao je ekipi ligaša sa Koševa. Objektivno govoreći, Dinamo je imao više od igre, ali njegova navala, bez teško povrijeđenog Lamze, ovaj put nije mogla doći do izražaja. Naravno, još treba da se odigra posljednje kolo ovog prvenstva, u kome se Sarajevo sastaje sa ekipom Čelika, ekipom koja sigurno ispada iz Prve lige, i malo ko može vjerovati da bi Sarajevo pred ovom posljednjom najmanjom preprekom pokleknulo i da ne bi konačno trijumfovalo.

U SARAJEVU: ŽELJEZNIČAR - ZAGREB 2:1 (1:1) - Osrednja igra na Grbavici - Željezničar je ostvario skromnu, ali sasvim zasluženu pobjedu. Veći dio utakmice protekao je u znaku ravnopravne igre, s tim što su Zagrepčani bili nešto nadmoćniji u prvih 45 minuta, a Sarajlije u nastavku.

ZAVRŠENO RUKOMETNO PRVENSTVO DRŽAVE - Ligu napuštaju: CELJE, RUDAR, ŽELJEZNIČAR I DUBOČICA - BJELOVARSKI PARTIZAN OSVOJIO ŠAMPIONSKU TITULU SA 13 BODOVA PREDNOSTI. - Juče su odigrane utakmice posljednjeg, 26. kola Savezne rukometne lige za muškarce. Kao što je poznato, titulu šampiona osvojio je bjelovarski Partizan sa 13 bodova prednosti. Ovo je najubjedljivija pobjeda jednog kluba otkako se održavaju rukometni šampionati države.

Utorak, 27. juni 1967.

NAKON ZAVRŠENOG RUKOMETNOG PRVENSTVA DRŽAVE - PODVIG BJELOVARČANA - Dobar uspjeh Visočana • Dubočica traži zaštitu zakonitosti

Srijeda, 28. juni 1967.

STIŽU ČESTITKE BUDUĆEM ŠAMPIONU - SLAVLJE JE POČELO - U upravu Sarajeva stigla i čestitka Ujpešt Dože

PRED MEĐUNARODNI ATLETSKI MITING U PRAGU - Petrušić očekuje 14,2

Četvrtak, 28. juni 1967.

SARAJEVO I ČELIK U NEDJELJU ZAKLJUČUJU JEDNU TAKMIČARSKU SEZONU NA KOŠEVU - ŠAMPIONSKA TITULA U JUBILARNOJ GODINI - ASIM FERHATOVIĆ NE MOŽE ODIGRATI NI OPROŠTAJNIH PET MINUTA • DVODNEVNI TURNIR POVODOM 20-GODIŠNJICE KLUBA 12. I 13. AVGUSTA • ŽARKO ROJE AUTOR KORAČNICE “BRAVO, BRAVO SARAJEVO”

Petak, 30. juni 1967.

Željezničar danas putuje u Niš - PROTIV RADNIČKOG I KATALINSKI - GOLMAN RADOVIĆ VRAĆA SE U PONEDJELJAK NA GRBAVICU

Subota, 1. juli 1967.

SUDBINA BORCA NA PET FRONTOVA

Nedjelja, 2. juli 1967.

KOŠEVO SE SPREMA ZA SLAVLJE - U SUSRETU SA ČELIKOM SARAJEVU DOVOLJAN JEDAN BOD ZA OSVAJANJE TITULE ŠAMPIONA