loader_50x90
loader_50x90
logo
U Oslobođenju prije 50 godina:  Veležovci bojkotuju trening
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
24. Juli 2017.

U Oslobođenju prije 50 godina:  Veležovci bojkotuju trening

Kako se priprema ligaš sa Neretve - Prazna kasa i teško materijalno stanje
U Oslobođenju prije 50 godina:  Veležovci bojkotuju trening
Ekipa Mornara na veslačkom prvenstvu Jugoslavije

Ponedjeljak, 17. juli 1967.

Danas ekipa Sarajeva odlazi na pripreme u Vitkoviće - Sve od početka, od nule... - Drugog avgusta Sarajevo - Željezničar na dva fronta - Za fudbalere državnog prvaka “godišnji odmor” je već završen. Desetak dana provedenih “na brzinu” negdje na moru ili u unutrašnjosti, bila je jedina kompenzacija za izvanredni jednogodišnji trud i napore. Pred njima su sada novi napori, nove obaveze, još teže i veće od tek završenih.

Željezničar u pauzi fudbalskog prvenstva - Čalović: “Bićemo sposobni za najveće podvige” - Fudbaleri sarajevskog Željezničara ušli su u proteklo državno prvenstvo sa velikom dozom skepticizma. Glavni cilj podmlađene ekipe bio je taj da se izbori jedno od mjesta u srednjem dijelu tabele i tako sačuva prvoligaški status. Pa ipak, tim sa Grbavice startovao je u novoj sezoni veoma dobro, i kao što je poznato, na kraju šampionata izborio šesto mjesto. Da, “željezničari” su mogli proći i znatno bolje: nedostajao im je samo jedan bod, pa da prvenstvenu trku završe na četvrtom mjestu.

Omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u tenisu - Nenad Đuranović novi prvak - On je u finalu savladao Starčevića u dva seta - 7:5, 6:4.

Šahovski šampionat Bosne i Hercegovine - Briljantna pobjeda Lebana - Šibarević umjesto Mimice.

Utorak, 17. juli 1967.

Počelo prvenstvo države u vaterpolu - Efikasni šampion - U prvom susretu Partizan pobijedio dubrovački Jug sa 7:1 • Janković junak utakmice • Vukčević isključen (do kraja igre).

Po visokoj temperaturi održano deseto kolo Savezne bokserske lige - Nokaut bez udarca - Član Radničkog iz Prištine Jokić od umora i vrućine pao u nesvijest, a zatim je prebačen u beogradsku bolnicu.

Srijeda, 18. juli 1967.

U Bukureštu danas počinje teniska Balkanijada - Nema šale s Rumunima - Ekipa domaćina brani pobjednički pehar - Isključivi kandidati za prvo mjesto: Rumunija i Jugoslavija.

Da li će naši odbojkaši uspjeti na Evropskom prvenstvu - Istanbul - viza za Meksiko.

Četvrtak, 19. juli 1967.

Poslije prvih treninga igrača Željezničara - Stariji smo za jedno prvenstvo - Bećirspahić - veliki kandidat za najbolji sastav • Do susreta s Radničkim - sedam-osam prijateljskim utakmica.

Kako se priprema ligaš sa Neretve - Veležovci bojkotuju trening - Prazna kasa i teško materijalno stanje.

Natalija Šljepia - “Gimnastika - jedina ljubav” - Državna prvakinja u gimnastici strastveni navijač Sarajeva.

Poslije prve trećine šahovskog prvenstva Bosne i Hercegovine - Petorica neporaženih - U 37. partiji zabilježeno svega devet remija.

Petak, 21. juli 1967.

Fudbalski život u Tuzli - Nade i optimizam u redovima Slobode - Tuzlanski drugoligaš već sada ima značajnu vlastitu kadrovsku osnovu • Sa čime se računa u novom prvenstvu • Kraj prakse “uvoza” igrača • Šta očekuju rukovodstvo i uprava kluba, a čemu se nada fudbalska “čaršija”.

Koliko su klubovi dali i primili miliona u prelaznom roku fudbalera - Najviše potrošila Olimpija.

Subota, 22. juli 1967.

Veležovci sutra putuju u Slavoniju - Mostarci dobili ponude za održavanje utakmica u Osijeku, Slavonskoj Požegi, Donjem Miholjcu, Belišću, Križevcima, Slavonskoj Orahovici i drugim mjestima - Van stroja samo Muhamed Glavović.

Bobek - novi trener Partizana - Za potpisivanje ugovora Bobek dobio četiri miliona dinara.

Nedjelja, 23. juli 1967.

Proširena sjednica Izvršnog odbora gradske konferencije SSRN-a Beograda - Osuđene negativne pojave u fudbalu - Blagojević: “Sarajevo izgubilo neke fudbalere, jer se strogo pridžavalo limita”.