loader_50x90
loader_50x90
logo
U Oslobođenju prije 50 godina - Veliki oproštaj Koraća
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
31. Juli 2017.

U Oslobođenju prije 50 godina - Veliki oproštaj Koraća

Radivoj Korać, proslavljeni as jugoslovenske košarke, čuvena “zlatna ljevica”, igrač koji je godinama oduševljavao ljubitelje košarke u našoj zemlji - odigrao je oproštajnu utakmicu u dresu OKK Beograd
U Oslobođenju prije 50 godina - Veliki oproštaj Koraća
Radivoj Korać prešao u belgijski Standard

Ponedjeljak, 24. juli 1967.

Savezna košarkaška liga - Koraćev veliki oproštaj - Na utakmici sa Olimpijom, koju je OKK Beograd dobio sa 87:73, Korać je odigrao posljednju utakmicu za svoj tim i postigao 34 koša - Beograd, 23. jula. Sinoć je na stadionu OKK Beograd bilo mnogo cvijeća, poljubaca, suza i... koševa. Radivoj Korać, proslavljeni as jugoslovenske košarke, čuvena “zlatna ljevica”, igrač koji je godinama oduševljavao ljubitelje košarke u našoj zemlji - odigrao je oproštajnu utakmicu u dresu OKK Beograd jer odlazi u Belgiju, gdje će nastaviti karijeru igrajući u ekipi Standarda iz Liježa.

Otvorene 14. međurepubličke omladinske sportske igre - Manifestacija bratstva i jedinstva - U prisustvu preko 1.500 sportista i više hiljada građana, takmičenje otvorio Čedo Kapor.

Evropski atletski kup u Duisburgu - Jugosloveni šesti.

Utorak, 25. juli 1967.

Turnir košarkašica u Eni - Jugoslavija prva - Izuzetan finiš naše ekipe u meču sa Italijankama - Ena, 24. jula (AFP) - Ženska košarkaška reprezentacija Jugoslavije osvojila je prvo mjesto na međunarodnom košarkaškom turniru u Eni, na Siciliji, pošto je pobijedila tima Italije sa 61:60 (31:31). Treće mjesto pripalo je timu Rumunije, koji je pobijedio Francusku sa 69:55.

Srijeda, 26. juli 1967.

Uoči finala atletskog kupa Jugoslavije na Koševu - Partizan najbrojniji - Ovaj beogradski klub imaće na takmičenju u Sarajevu ukupno 32 predstavnika (25 muškaraca i sedam žena).

Pet kola prije završetka šahovskog šampionata Bosne i Hercegovine - Leban preuzeo vođstvo - On je u odloženoj partiji savladao Drču.

Četvrtak, 27. juli 1967.

Nove brige saveznog kapitena - Da li će Sarajevo i Hajduk pomoći Mitiću - Trebalo bi da klubovi pomjere termine svojih susreta sa Olimpijakosom, odnosno Totenhemom.

Poslije prelaznog roka za rukometaše - Crvenka najjača - Ovogodišnji prelazni rok za rukometaše imao je nešto burniji tok od prethodnih. U centru pažnje bili su zagrebački klubovi, u kojima je izvršeno značajno pregrupisavanje snaga, i to u korist Medveščaka.

Međutim, i pored brojnih prelazaka u zagrebačkom rukometu, odluka reprezentativca Milorada Karalića iz Banje Luke da napusti matični klub i postane član Crvenke, pobjednika Kupa, označena je kao prava senzacija.

Crvenka danas ima na raspolaganju najkvalitetnije igrače. Po mišljenju mnogih, ekipa trenera Štencla će biti glavni favorit u prvenstvu.

Petak, 28. juli 1967.

Prvenstvo države u vaterpolu - Šampion jedva pobijedio - Partizan - Jadran (S) 8:7.

Trenutak-dva s Nenadom Đuranovićem, omladinskim prvakom BiH u tenisu - Da nije bilo Guljaša... - Mladi šampion priča o tome kako je ostao među teniserima, mada je mnogo volio i fudbal • Servis, fohend i smeč - najpouzdaniji udarci, bekhend - prilično slab.

Subota, 29. juli 1967.

Uoči starta biciklističke trke “Kroz Jugoslaviju” - Velika predstava počinje... - Neizvjestan nastup Cvitka Bilića • Cilj pete etape u Sarajevu.

Banjolučki drugoligaš počeo pripreme - Brozović u Borcu - Danas u Banjoj Luci gostuje sarajevski Željezničar.

Nedjelja, 30. juli 1967.

Razgovor s Arturom Takačem, rukovodiocem atletske reprezentacije Evrope za meč sa SAD - Evropa bolja od Amerike - Približavamo se atletskom dvoboju koji s nestrpljenjem očekuju ljubitelji “kraljice sportova” širom svijeta. U Montrealu će se 9. i 10. avgusta sastati muške i ženske reprezentacije SAD i Evrope.

Pripreme zeničkih fudbalera - Čelik trenira u Novom Bečeju - Nesuglasice koje su više od dva mjeseca ne samo razdirale upravu zeničkog ligaša već unosile i razdor među fudbalerima - kao da su zaboravljene.