loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Svijet
Arapska liga sutra o odluci pružanja pune podrške Palestincima
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Arapska liga sutra o odluci pružanja pune podrške Palestincima

Ambasador Saudijske Arabije u Kairu i Stalni predstavnik pri Arapskoj ligi Osama Naqli također je kazao da su na današnjoj sjednici razgovarali o odluci SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem kao i o neprijateljskom stavu Izraela prema palestinskom narodu
Arapska liga sutra o odluci pružanja pune podrške Palestincima
/EPA

Zamjenik generalnog sekretara Arapske lige Hossam Zaki izjavio da je na vanrednom zasjedanju Arapske lige na nivou Stalnih predstavnika u Kairu raspravljano o nacrtu rezolucije u vezi sa pružanjem pune podrške Palestincima i odbacivanju odluke SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem, javlja Anadolija.

Nakon zasjedanja, Zaki je novinarima kazao da će pomenuti nacrt rezolucije sutra i zvanično biti predstavljen na vanrednoj sjednici na ministarskom nivou.

Istakao je da je nacrt rezolucije najviša politička odluka koju Arapska liga može donijeti protiv neprijateljskog stava Izraela prema palestinskom narodu.

Naglasio je i kako očekuje da palestinskom narodu bude upućena najsnažnija moguća podrška.

Ambasador Saudijske Arabije u Kairu i Stalni predstavnik pri Arapskoj ligi Osama Naqli također je kazao da su na današnjoj sjednici razgovarali o odluci SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem kao i o neprijateljskom stavu Izraela prema palestinskom narodu.

Stalni predstavnik Palestine pri Arapskoj ligi Diyab el-Luh je istakao da se Palestina, nakon odluke SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem i masakra izraelskih snaga, našla u vrlo nezgodnoj prekretnici.

Danas je održano vanredno zasjedanje Arapske lige na nivou Stalnih predstavnika , a sutra će biti održana sjednica na nivou ministara vanjskih poslova.