loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Svijet
Boje se otkaza: Radnici Amazona flašom zamijenili toalet
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

Boje se otkaza: Radnici Amazona flašom zamijenili toalet

Novinar James Bloodworth zaposlio se u skladištu i radio smjene od deset časova birajući robu za slanje - hodao je 16 kilometara dnevno
Boje se otkaza: Radnici Amazona flašom zamijenili toalet
Amazon tvrdi da obezbjeđuje svim zaposlenim "lak pristup toaletima"/

U mnogim velikim kompanijama zaposleni imaju status roblja koje se bori za posao, pa tako radnici najpoznatijeg skladišta Amazona koriste flaše da ne bi gubili vrijeme hodajući do toaleta, prenosi Srna.

Najbliži toaleti udaljeni su na stotine metara od skladišta, a jedan bivši radnik otkriva da su se zaposleni plašili da će imati probleme ako predugo izostanu sa posla zbog odlaska u toalet.

U skladištu veličine 65.000 kvadrata radi 1.200 radnika, koji bi morali da hodaju bar deset minuta do toaleta.

Novinar James Bloodworth zaposlio se u skladištu i radio smjene od deset časova birajući robu za slanje - hodao je 16 kilometara dnevno.

On tvrdi da su radnici u Amazonu konstantno bili posmatrani kako bi se utvrdilo da li gube vrijeme na poslu, što je značilo da ne mogu ići do udaljenog toaleta.

"Ljudi su živjeli u strahu od disciplinskih mjera zbog gubitka vremena. Bojali su se da će izgubiti posao samo zato što moraju u toalet", ističe Bloodworth.

On tvrdi da je skladište Amazona u Rigeliju poput zatvora sa sistemom za bezbjednost.

Radnici su morali sve stvari da stavljaju pod skenere kako se ne bi dešavale krađe.

Bilo im je zabranjeno da nose majice sa kapuljačama, sunčane naočare, kao i mobilne telefone.

Amazon tvrdi da obezbjeđuje svim zaposlenim "lak pristup toaletima koji su udaljeni tek nekoliko koraka od njihovih radnih mjesta", prenosi list Sun