loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Svijet
Morski pas teško povrijedio surfera u Australiji
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

Morski pas teško povrijedio surfera u Australiji

Morski pas je ugrizao 37-godišnjeg surfera za obje noge, a ambulantnim helikopterom je prebačen u bolnicu u Perthu. Ljekari su saopćili da se radi o teškim povredama, ali da povrijeđeni nije životno ugrožen
Morski pas teško povrijedio surfera u Australiji
ilustracija/EPA

U napadu morskog psa na zapadu Australije teško je povrijeđen surfer iz Argentine, a Svjetska surferska liga (WSL) odgodila je takmičenje koje se trebalo održati nedaleko od mjesta na kojem se napad dogodio, prenosi Anadolija.

Australski mediji javljaju da je surfer iz Argentine Alejandro Travaglini teško povrijeđen u napadu morskog psa na plaži Cobblestones u Gracetownu.

Morski pas je ugrizao 37-godišnjeg surfera za obje noge, a ambulantnim helikopterom je prebačen u bolnicu u Perthu. Ljekari su saopćili da se radi o teškim povredama, ali da povrijeđeni nije životno ugrožen.

Morski pas dug oko četiri metra viđen je na plaži i dva sata nakon napada, zbog čega je Svjetska surferska liga odgodila međunarodno takmičenje Margaret River Pro koje je trebalo biti održano u toj regiji.

Posljednji smrtonosni napad morskog psa na plažama u Gracetownu dogodio se 2013. godine kada je život izgubio 35-godišnji surfer Chris Boyd.