loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Svijet
UN Trumpove riječi nazvao rasističkim
još 25 min. čitanja
petak
12. Januar 2018.

UN Trumpove riječi nazvao rasističkim

Glasnogovornik Visokog komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville se također osvrnuo na navodne izjave Donalda Trumpa
UN Trumpove riječi nazvao rasističkim
Rupert Colville

Ujedinjene nacije (UN) reagovale su na navodnu izjavu američkog predsjednika Donalda Trumpa u kojoj je pojedine zemlje Latinske Amerike i Afrike nazvao "odvratnim zemljama". Iz UN-a su ove izjave okarakterisali kao rasističke.

Američki mediji objavili su danas kako je Trump tokom sastanka u Bijeloj kući, koji se ticao migranata, izjavio: "Zašto bismo željeli da ovdje dolaze migranti iz ovih odvratnih zemalja. Trebamo uzimati više migranata iz Norveške".

Glasnogovornik Visokog komesarijata UN-a za ljudska prava Rupert Colville se također osvrnuo na navodne izjave Donalda Trumpa.

"Ako je ovo potvrđeno, to su vrlo šokantni i sramni komentari predsjednika Trumpa. Žao mi je, ali ove riječi nije moguće okarakerisati drugačije nego rasističke", rekao je Colville.

On je također naglasio kako ovdje ne radi samo o nečemu što se kosi s odgojem, već da je riječ o odobravanju i podsticanju na rasizam i ksenofobiju, prenosi Anadolija.